Masło do ciała i jego cudowna moc

Masło do ciała potrafi zdziałać cuda w przypadku suchej lub delikatnie przesuszonej skóry. W składzie najczęściej posiadają bogactwo naturalnych składników, olejów i maseł. Ekspresowo regeneruje, ujędrnia oraz dogłębnie nawilża.

Uwielbiany produkt podstawowej pielęgnacji osób, które kochają kosmetyków stworzone z surowców roślinnych.

Masło do ciała przede wszystkim ma pielęgnować ją. Składniki aktywne zawarte w maśle wnikają w głębsze warstwy skóry i odżywiają ją bardziej efektywnie. Masła używajcie przynajmniej raz dziennie, najlepiej po wieczornej kąpieli. Jeśli posiadasz mocno suchą skórę sięgaj po nie dwa razy dziennie, rano i wieczorem. Nakładaj wyłącznie na oczyszczoną skórę.

Masła do ciała są fantastyczne w dotyku, świetnie się rozprowadzają na skórze i często pachną intensywnie, ale też bardzo przyjemnie – jak krótki zabieg spa w domu.

Produkty te od jakiegoś czasu są dużym trendem w kosmetyce. I właśnie na sezon zimowy, gdy nasza skóra jest wysuszona od ciepłego powietrza kaloryferów, masło do ciała jest idealne, żeby skórę głęboko nawilżyć.

Idealnie sprawdzają się dla każdego do codziennej pielęgnacji. Używaj go również jako balsam na usta, szczególnie zimą.

Masełko to kosmetyk naturalny, który nie posiada w swoim składzie wody. Posiada masełka i oleje.

Masełko do ciała z łatwością przygotujesz samodzielnie w domu. Wystarczy wybrać swoje ulubione masła i oleje kosmetyczne, podgrzać je w kąpieli wodnej, a na koniec ubić mikserem. Brzmi dziecinnie prosto, prawda?
Zorganizuj sobie miejsce pracy i do dzieła!

– przygotuj bazę roślinną – np. masło shea 60-80%
– oleje roślinne- różne jakie uwielbiasz- np. awokado, migdał 20-40%
– witaminka E- niech to będzie Twój konserwant – max 1%
– olejek eteryczny – aby pachniało jak lubisz – max 2%

Tutaj pamiętaj, że po rozpuszczeniu masełka w kąpieli wodnej i dodania olejów oczekujemy do ostudzenia do 35% zanim podamy witaminkę E. Gdy całość wymieszamy szklanym patyczkiem (bagietką) schładzamy do około 10 stopni. Teraz takie mętne oleje w witaminką miksujemy aż do uzyskania postaci bitej śmietany 🙂 Gotowy produkt przechowujemy w chłodnym i ciemnym miejscu. Z datą do 3miesięcy ważności.

agarosa@poczta.fm
Podeślij mi tutaj zdjęcie Twojego masełka i podziel się wiadomością jak Ci poszło 🙂

Skomentuj

Your email address will not be published.